wdh-dam
WDH-DAM Bel ons: 073 553 3341
DPA. dpa@wdh-dam.nl

NHG triage training in de dagpraktijk regio 's-Hertogenbosch e.o., 29 januari en 18 februari 2020

Datum woensdag 29 januari
Locatie De Fleurie
Doelgroep Huisartsen, Praktijkassistenten
Organisatie Federatie WDH-DAM / DPA/ NHG
Accreditatie 8 uur
Prijs 320.00

Deel 2 vindt plaats op dinsdag 18 februari 2020


TRIAGE IN DE DAGPRAKTIJK EN OP DE HUISARTSENPOST


De cursus bestaat uit 2 delen. Deel 1 vindt plaats op 29 januari en deel 2 op 18 februari.

Deel 1 
Volle spreekuren en hoge werkdruk zijn veelgehoorde klachten in de huisartsenpraktijk en op de huisartsenpost. Vaak mopperen ook de patiënten als ze niet meteen bij de huisarts terecht kunnen. Het is steeds weer een uitdaging iedereen tevreden te stellen. Goede redenen om eens nader naar het instroommanagement in de praktijk te kijken. De NHG-TriageWijzer, leidraad voor triage en advies in de huisartsenpraktijk en op de huisartsenpost, is hiervoor een goed middel. Tijdens de nascholing gaat u aan de hand van de NHG-TriageWijzer actief aan de slag. U leert hoe u triage effectief kunt inzetten bij het instroommanagement in uw praktijk.

Inhoud van de nascholing
De opzet van deze nascholing is dat de huisarts door meer kennis van het triageproces en hoe de assistente daarmee omgaat, hij/zij meer inzicht krijgt in het denken in toestandsbeelden wat leidend is voor de inzet van artsen in de dienstenpost. Huisarts en assistenten leren om te gaan met de NHG-TriageWijzer. U oefent met uw medecursisten hoe u de triagemethodiek toepast aan de hand van diverse geluidsfragmenten en rollenspellen. In kleine groepen werkt u verschillende plannen uit om het instroommanagement in uw praktijk te verbeteren. De nascholing wordt toegespitst op de context waarin de deelnemers werkzaam zijn. 


DEEL 2 

Voordat een regulier triagegesprek gevoerd kan worden, is het soms nodig om uit te vragen of er een levensbedreigende situatie is. IN de huisartsenpraktijk komt dit niet zo vaak voor. Des te meer reden om hiermee te oefenen, zodat de triagist in noodgevallen vakkundig reageert. Aan de hand van voorbeeld casussen of eigen casussen die verzameld zijn na dagdeel 1, wordt de toepassing van de gespeksstructuur besproken en geoefend.

Competenties
Communicatie
Samenwerking

Data

Deel 1: woensdag 29 januari 2020
Deel 2: dinsdag 18 februari 2020

Tijd 

15.30 - 16.00 uur  ontvangst / registratie
16.00 - 20.30 uur  programma inclusief soep / broodje

Locatie

Brasserie La Fleurie, vergaderzaal 1e etage
De Driesprong 11, 5241 TJ Rosmalen

Kosten

€ 320,-*  huisartsen WDH-lid
€ 397,- * huisartsen geen WDH-lid
€ 320,-*   praktijkassistenten

* Kosten zijn inclusief cursuskosten, cursusmateriaal, locatie / catering en organisatie.

Inschrijven
U kunt inschrijven middels de blauwe button boven of onderaan deze pagina. Maak bij het inschrijven gebruik van uw inlogcode. Indien u deze kwijt bent stuur dan s.v.p. een e-mail naar info@wdh-dam.nl, meestal ontvangt u dan nog dezelfde dag (maandag t/m donderdag) uw inloggegevens.
Inschrijving geschiedt op volgorde van aanmelding. Per e-mail ontvangt u een bevestiging van uw inschrijving, uw afgegeven machtiging en de factuur. Vergeet s.v.p. niet om uw IBAN rekeningnummer in te vullen. U bent pas ingeschreven als u een machtiging heeft afgegeven.
Inschrijven is mogelijk tot 15 december 2019.

Accreditatie

Deze nascholing is voor huisartsen voor 8 uur geaccrediteerd onder BIA van het NHG, afgegeven door het Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1) van het KNMG en voor praktijkassistenten voor 8 uur geaccrediteerd door KABIZ-NVDA.

Consulent

Vera van Andel, docente.


Annuleringsregeling
Annuleren is uitsluitend schriftelijk mogelijk tot twee weken voor de aanvangsdatum van de nascholing. Wij berekenen € 35,- administratiekosten. bij latere annulering brengen wij u de volledige kosten in rekening. Natuurlijk kunt zich, mits tijdig aan ons doorgegeven, laten vervangen door een collega.

Inlichtingen

Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot het WDH-bureau, Bernadette Müller, info@wdh-dam.nl, telefoon 073 - 553 33 41 (ma t/m do tussen 08.00 - 13.00 uur).