wdh

Duodag WDH ADM Spoedzorg en incidenten, 6 februari 2019

Datum woensdag 6 februari
Locatie Huize Bergen
Doelgroep Huisartsen, Aios
Organisatie WDH Langs ADM
Accreditatie 6 uur
Prijs 210.00

Vindt ook plaats op 12 februari 2019

INLEIDING

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor veilige gezondheidszorg. In elke huisartsenpraktijk en op elke huisartsenpost komen fouten en incidenten voor.

Hoe kan je er voor zorgen dat de kans op herhaling van eenzelfde incident kleiner wordt ?  In deze workshop leer je meer over de factoren die een rol spelen bij incidenten op de huisartsenpost. Dit gaan we doen aan de hand van casuïstiek van de huisartsenpost. We maken daarbij gebruik van geluidsfragmenten van gesprekken van de Huisartsenpost.

Deze scholing wordt gegeven door Judith Figaroa, huisarts in Oss en lid van de calamiteitencommissie van de HAP Oost Brabant en Sonja Oomkens, trainer van diezelfde calamiteitencommissie.

Het middagprogramma wordt verzorgd door SEH artsen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis; casuïstiek "de benauwde patiënt” en "de patiënt met acute buikpijn” en medewerking van de Crisisdienst Reinier van Arkel met het onderwerp "Acute psychiatrie”

 

Programma

08.30 – 09.00 uur            Ontvangst, registratie

09.00 – 11.00 uur            Workshop: Incidenten / calamiteiten spoedzorg

11.00 – 11.30 uur            Koffie/thee pauze

11.30 – 13.00 uur            vervolg incidenten / calamiteiten spoedzorg

13.00 – 14.00 uur            Lunch

14.00 – 15.00 uur            Casuïstiek: de benauwde patiënt en de patiënt met acute buikpijn

15.00 – 15.30 uur            Koffie/thee pauze

15.30 – 16.30 uur            Plenair: Acute psychiatrie Locatie

Conferentie-/studiecentrum Huize Bergen, Glorieuxlaan 1, 5261 SG  Vugt.
Voor een routebeschrijving klik  https://www.huizebergen.nl/eigenvervoer.html

 

Inschrijving
U kunt inschrijven middels de blauwe button boven of onderaan deze pagina. Maak bij het inschrijven gebruik van uw inlogcode. Indien u deze kwijt bent stuur dan s.v.p. een e-mail naar info@wdh-dam.nl, meestal ontvangt u dan nog dezelfde dag (maandag t/m donderdag) uw inloggegevens.
Inschrijving geschiedt op volgorde van aanmelding. Sluitingsdatum inschrijving 4 februari 2019. Per e-mail ontvangt u een bevestiging van uw inschrijving, uw afgegeven machtiging en de factuur. Vergeet s.v.p. niet om uw ABAN bankrekeningnummer in te vullen. U bent pas ingeschreven als u een machtiging heeft afgegeven.. 

 
Cursuskosten
·        WDH-leden € 210,- voor huisartsen en € 110,- voor aio's
·        niet WDH-leden € 285,- 

De inning van de cursusgelden vindt uitsluitend plaats door middel van automatische incasso.
Neemt u s.v.p. kennis van onze Algemene voorwaarden nascholingsactiviteiten (inclusief annuleringsvoorwaarden). Ga hiervoor naar of klik op de volgende link: https://www.wdh-dam.nl/storage/wdhdam_nl/algemene-voorwaarden-federatie-wdh-dam-11-06-2018-crkbo.pdfAccreditatie
Voor deze duodag is accreditatie aangevraagd bij de Federatie WDH-DAM. De instellingsaccreditatie is afgegeven door het Accreditatiebureau Cluster 1 (ABC1) van de KNMG.