wdh-dam
WDH-DAM Bel ons: 073 553 3341
DPA. dpa@wdh-dam.nl

SEH in de huisartsenpraktijk, 1 oktober 2021

Datum vrijdag 1 oktober
Locatie Cultureel Centrum De Pas
Doelgroep Huisartsen
Organisatie Federatie WDH-DAM / Medac
Accreditatie 6 uur
Prijs

 

In de spoedeisende hulp is de ABCDE methodiek dé methodiek bij uitstek bij de opvang van vitaal bedreigde patiënten. De methodiek heeft in grote delen van de wereld zijn waarde ruimschoots bewezen. De gehele keten van spoedeisende hulp (SEH-afdeling van ziekenhuis, medisch specialisten en ambulancepersoneel) werkt volgens de methodiek en elke opleiding op het gebied van spoedeisende hulp voor professionals is hierop gestoeld.Opzet SEH
Medac Life Support Training verzorgt i.s.m. de Federatie WDH-DAM en de Huisartsenposten Oost-Brabant Voor spoed (= HOV) de bijscholing 'Spoedeisende hulp in de huisartsenpraktijk'. Mogelijk dat u reeds eerder deze cursus hebt gevolgd. Om SEH-vaardigheden actueel te houden is het zeer gewenst om tenminste elke drie jaar deze cursus te herhalen. 
De training zal bestaan uit een praktijktraining van 4 uur en een voorbereiding via E-learning (2-3 uur). Deze E-learning module, ontwikkelt door Medac i.s.m. huisartsen, heeft een uniek karakter voor de huisarts qua leerrendement en tijdsinvestering. Zowel theorie, kennistoets, vaardigheden als scenario's zijn in deze module opgenomen. De nieuwste richtlijnen (2015) vanuit de ambulanceprotocollen zijn in deze module opgenomen.

De trainers: 1 trainer per 6 deelnemers, 1 lotusslachtoffer per 6 deelnemers.

Accreditatie
6 punten voor de gehele training.

DATUM

Vrijdag 1 oktober 2021
Ochtendgroep: 08.30 - 12.30 uur
Middaggroep  : 13.00 - 17.00 uur 
Inschrijven is mogelijk t/m 3 september 2021

De voorbereiding
Twee weken voor de training ontvangt u de licentiesleutel voor de E-learning module. De module moet zijn afgerond voor aanvang van de trainingsdag!!

De locatie
De praktijktrainingen worden gegeven in Cultureel Centrum de Pas, Misse 4b te Heesch.

Kosten
De kosten van de gehele opleiding bedragen € 275,- (excl. catering-/locatiekosten). Als u bent aangesloten bij de HAP HOV worden deze kosten vergoed. Als u geen lid bent van de HAP HOV dan ontvangt u van Medac rechtstreeks een nota.

Inschrijven
U kunt zich inschrijven middels het inschrijfformulier SEH 1oktober  2021S.v.p. ingevuld versturen per post of per e-mail naar Medac Life Support Training. 

Annulering
Kosteloze annulering is mogelijk tot 4 weken voor aanvang van de training. Bij annulering tussen 3 en 2 weken voor aanvang van de training bedragen de kosten 50% van de totale opleidingskosten. Bij annulering 2 weken of korter voorafgaand aan de training dient het volledige cursusbedrag vergoed te worden.
Annuleringskosten worden niet door de Huisartsenpost HOV vergoed en komen derhalve voor rekening van de inschrijvende cursist.