wdh-dam
WDH-DAM Bel ons: 085 - 013 18 25
DPA. dpa@wdh-dam.nl

SEH in de huisartsenpraktijk, 11 oktober 2022

Datum dinsdag 11 oktober
Locatie Cultureel Centrum De Pas
Doelgroep Huisartsen
Organisatie Federatie WDH-DAM / Medac
Accreditatie 6 uur
Prijs

 

In de spoedeisende hulp is de ABCDE methodiek dé methodiek bij uitstek bij de opvang van vitaal bedreigde patiĆ«nten. De methodiek heeft in grote delen van de wereld zijn waarde ruimschoots bewezen. De gehele keten van spoedeisende hulp (SEH-afdeling van ziekenhuis, medisch specialisten en ambulancepersoneel) werkt volgens de methodiek en elke opleiding op het gebied van spoedeisende hulp voor professionals is hierop gestoeld.Opzet SEH
Medac Life Support Training verzorgt i.s.m. de Federatie WDH-DAM en de Huisartsenposten Oost-Brabant Voor spoed (= HOV) de bijscholing 'Spoedeisende hulp in de huisartsenpraktijk'. Mogelijk dat u reeds eerder deze cursus hebt gevolgd. Om SEH-vaardigheden actueel te houden is het zeer gewenst om tenminste elke drie jaar deze cursus te herhalen. 
De training zal bestaan uit een praktijktraining van 4 uur en een voorbereiding via E-learning (2-3 uur). Deze E-learning module, ontwikkelt door Medac i.s.m. huisartsen, heeft een uniek karakter voor de huisarts qua leerrendement en tijdsinvestering. Zowel theorie, kennistoets, vaardigheden als scenario's zijn in deze module opgenomen. De nieuwste richtlijnen (2015) vanuit de ambulanceprotocollen zijn in deze module opgenomen.

De trainers: 1 trainer per 6 deelnemers, 1 lotusslachtoffer per 6 deelnemers.

Accreditatie
6 punten voor de gehele training.

DATUM

Dinsdag 11 oktober 2022
Ochtendgroep: 09.00 - 12.30 uur
Middaggroep  : 13.00 - 16.30 uur 
Inschrijven is mogelijk tot 10 september 2022

Let op: Het minimaal aantal inschrijvingen per groep is 6 personen, anders wordt de cursus mogelijk geannuleerd!


Voorreiding / zelfstudietijd
Twee weken voor de training ontvangt u de licentiesleutel voor de E-learning module. De module moet zijn afgerond voor aanvang van de trainingsdag!! De module duurt ongeveer 90 minuten.


De locatie
De praktijktrainingen worden gegeven in Cultureel Centrum de Pas, Misse 4b te Heesch.

Kosten
De kosten van de gehele opleiding bedragen € 275,- (excl. catering-/locatiekosten). Als u bent aangesloten bij de HAP HOV worden deze kosten vergoed. Als u geen lid bent van de HAP HOV dan ontvangt u van Medac rechtstreeks een nota.

Inschrijven
U kunt zich inschrijven middels het inschrijfformulier 11 oktober 2022 (klik hier). 
S.v.p. ingevuld versturen per post of per e-mail naar Medac Life Support Training. 

Annuleringsvoorwaarden
Zie hiervoor de website van Medac:  https://www.medac-life.nl/algemene-voorwaarden/