wdh-dam
WDH-DAM Bel ons: 073 553 3341
DPA. dpa@wdh-dam.nl

Webinar Seksueel geweld, 25 mei 2021

Datum dinsdag 25 mei
Locatie Onbekend
Doelgroep Huisartsen
Organisatie WDH Langs ADM en JBZ
Accreditatie 1 uur
Prijs 30.00
ONLINE NASCHOLING

 

De stichting WDH-ADM en JBZ nodigen u uit voor de Webinar

ALLES WAT JE ALTIJD WILDE WETEN OVER SEKSUEEL GEWELD  MAAR NIET DURFDE TE VRAGEN

Een op de vijf Nederlandse vrouwen wordt ooit in haar leven verkracht. Ook mannen zijn regelmatig het slachtoffer van seksueel geweld. Wat doe je als huisarts wanneer er een patiënt op je spreekuur komt na aanranding of verkrachting. Welk onderzoek moet er gedaan worden en wat doe jij? Hoe adviseer je je patiënt en wat is de nazorg? Adviseer je je patiënt om aangifte te doen, of juist niet? Weet je wat je wel of niet moet doen om sporenonderzoek mogelijk te maken en weet je dat sporenonderzoek soms nog mogelijk is tot 7 dagen na de verkrachting? Het is voor de patiënt, zowel voor het moment zelf als later, belangrijk om zo snel mogelijk de juiste hulp te krijgen.

De meeste slachtoffers van seksueel geweld worden niet direct door de huisarts gezien, maar komen via andere wegen voor acute opvang bij het Centrum Seksueel Geweld (CSG) terecht. Voor de continuïteit van zorg is het van belang dat de huisarts weet wat de begeleiding door het centrum inhoudt en wat er verder met je patiënt als nazorg gebeurt.

Wat is de rol van het CSG in de acute fase, zowel sporentechnisch als medisch, welke rol heeft het centrum in de fases erna en ook na bv enige jaren. 

Datum    

Dinsdag 25 mei 2021


Tijd        

19.25 uur    Inloggen

19.30 uur    Start

20.30 uur    Einde 

 

Sprekers

Susanne van Gog, forensisch verpleegkundige en coördinator Centrum Seksueel Geweld Brabant-oost

Meggy van Kruijsdijk, huisarts

Suzy de Swart, huisarts

 

Kosten

WDH-leden; € 30,-

Niet WDH-leden: € 50,-Accreditatie

Voor deze webinar is 1 uur accreditatie aangevraagd bij de Federatie WDH-DAM. De instellingsaccreditatie is afgegeven door het Accreditatiebureau Cluster 1 (ABC1) van de KNMG.